keresés a weboldalon

Sport, szabadidő, fesztiválok, vizes élmények

Kedvelt szabadidős lehetőségek 

Számos sportolási lehetőséget, látogatható sporteseményt, családi és egyéni kikapcsolódási és szabadidős tevékenységet és szórakozási lehetőséget találnak a városunk lakói és az idelátogatók egyaránt, korosztálytól függetlenül.

Néhány kedvelt lehetőség:

 • Horgászat

Zalaegerszegen és környékén számos horgásztó található, melyek gazdag halállománnyal rendelkeznek. Kellemes időtöltést kínál a hobby- és sporthorgászok részére.

További információk: www.zalaerdo.hu

 • Vadászat

A hatalmas egybefüggő erdőtömbökkel rendelkező, mezőgazdasági területekkel, szőlőhegyekkel tarkított zalai táj kiváló élőhelyet nyújt a nagyvadak számára.

Legjelentősebb vadfajunk a világhírű gímszarvas. Második legjelentősebb vadfajunk a vaddisznó, majd az őz foglal helyet a harmadik helyen.

További információk:

www.zalaerdo.hu

www.nimrodzeg.gportal.hu

 • Bóbita játszótér

Igazi gyerekparadicsom várja a lurkókat és szüleiket az Apáczai Csere János téren. Itt építették fel 2008-ban Magyarország (sőt, Közép-Európa) első integrált játszóterét. „Játékban együtt korlátok nélkül” – ez a mottója a gyermekek bekerített, őrzött birodalmának.

 • Alsóerdei Sport- és Élménypark

A Zalaegerszeg-Alsóerdőn található Sport- és Élménypark egy igazi közösségi találkozóhely, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket. Több mint 3 hektárnyi területen számos attrakció várja a vendégeket egész évben.

Az ingyenesen használható elemek nyitvatartási időben:

– játszópark (gyermekeknek)
– szabadtéri edzőpark (street workout)
– senior sporteszközök
– teqball asztal
– rekortán futópálya
– füves sportpálya
– salakos bemelegítő pálya
– multifunkciós sportpálya (minden nap 10.00-16.00 közötti időszakban)
– kültéri kosárlabdapálya (minden nap 10.00-16.00 közötti időszakban)
– kresz-pálya
– létesítmény területén ingyenes parkolás a látogatóknak.
A fizetős elemek nyitvatartási időben:
– gyermek-, felnőtt kalandpark
– virtuális játéktér
– négy évszakos sípálya
– KRESZ-pálya
👍 Részletek, valamint a fizetős attrakciók árai a létesítmény honlapján: https://asep.hu/
 • Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac

Zalaegerszegen a Vásárcsarnok és a Piac melletti területen nyitotta meg kapuit a Göcseji Tudásközpont-Zalaegerszegi Helyi Termék Piac, mely teret ad a vásárlók és az ide látogató turisták körében is egyre népszerűbbé vált biztonságos, egészséges, helyben készült kézműves termékeknek, élelmiszereknek.

Az épület földszintjén 6 kisbolt helyezkedik el, melyekben lehetősége nyílik helyi termelőknek a folyamatos értékesítésre. Ezen kívül 50 új helyi termelői placc áll az árusok rendelkezésére.

Az emeleten kialakításra került három kézműves műhely, melyben ősi tudásokat lehet elsajátítani, akár képzések, táborok keretén belül is.

👍 Információk az aktuális programokról, kiállításokról a https://gocsejitudaskozpont.hu/ honlapon, vagy a létesítmény https://www.facebook.com/gocsejitudaskozpont közösségi oldalán érhetők el.

Sport

Zalaegerszeg büszke a sportéletére, korszerű sport- és fedett létesítmények találhatók itt és a Nemzet Sportvárosa címet is elnyertük.

 • Futball

A futball nagy hagyománynak örvend Magyarországon, így Zalaegerszegen is. A város csapata a ZTE FC.

További információk: https://www.ztefc.hu/

 • Kosárlabda

A minőségi kosárlabda Zalaegerszegen több mint 50 éve jelen van. Az élvonalban a férfi és a női csapat is helyet foglal évek óta.

Négyszeres magyar bajnok férfi csapatunk: Zalakerámia-ZTE KK

További információ: https://www.ztekosar.hu/ 

Női csapatunk: Zalaegerszegi TE NKK

További információ: http://www.ztenkk.hu/

Mindszenty József tornacsarnok és vívóterem

Új sportcentrum is épült városunkban, amely ideális feltételeket biztosít a zalai megyeszékhelyen fél évszázada jelen lévő vívás sportágnak is. A megépült létesítményekkel a város és a vármegye is gazdagodik, hiszen újabb sporteseményeket tud városunk fogadni és a diákok számára is megfelelő minőségű helyszínt biztosít az iskolai tornaórák megtartására. A tornacsarnok és vívóterem mintegy 3,3 milliárd forintos állami beruházás keretein belül valósulhatott meg.

További információ: https://www.zve.hu/

 • Teke-pálya

Andráshida városrészben működő teke-pályán játszhatnak a teke sport kedvelői. Ebben a sportban is kiemelkedő sportteljesítményt ért el városunk férfi és női csapata.

További információ a Zalaegerszeg Teke Klub saját facebook oldalán érhető el:

www.facebook.com/ZTKFMVas

 • Street workout pálya

A rendszeres, friss levegőn történő edzés fontosságának érdekében hoztunk létre a város több részében srteet workout pályát, mely minden korosztálynak sportolási lehetőséget nyújt.

Vizes élmények

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark

A páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínáló AquaCity Vízicsúszda és Élménypark festői környezetben, Zalaegerszegen, a Gébárti-tó partján helyezkedik el, mintegy 7,5 ha területen. A vízi paradicsom 6000 m2 vízfelülettel, számos medencével, csúszdával, vízi és szárazföldi attrakcióval, kanyargós csúszdáival, tágas élménymedencéivel és gondozott, árnyas zöldfelületeivel várja korosztálytól függetlenül a vízi élmények szerelemeseit.

További információ az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark saját honlapján érhető el: http://www.aquacity.hu/

Zalaegerszegi Termálfürdő

Az ellazulásra, felüdülésre vágyóknak jó választás lehet a Gébárti-tó partján álló, egész éven át nyitva tartó Zalaegerszegi Termálfürdő, ahol a kellemesen meleg termálvíz ölelésében lehet magunk mögött hagyni a mindennapok rohanását.

Az egyedülálló stílusban épült fürdő boltíves kupolás szerkezete csodálatos látványt nyújt. A három vízeséssel összekötött 33-36 °C-os élménymedence különböző vízi kényeztető lehetőséget rejt, a gyermek várban szivárványcsúszda és vízi játékok várják a kicsiket. A felnőtteket kikapcsolódását és feltöltődését pedig több bel-, és kültéri medence, pezsgőfürdő és szaunavilág biztosítja.

További információ: https://www.termalfurdo.hu/furdo/zalaegerszegi-termalfurdo-194

Gébárti-tó

A tó városunk egyik ékessége, szabadidős sportokon át, nyugodt, stresszmentes környezetet biztosít az odalátogatóknak. A tó környékén minden adott az aktív pihenéshez: sétálhatunk, kerékpározhatunk, horgászhatunk; a gyerekeket izgalmas játszótér várja. A tó körüli környezet fejlesztése nem csak a zalaegerszegi lakosság életminőségének javulásához járul hozzá jelentős mértékben, hanem a kirándulni vágyókat is a tóhoz csalogatja. A klímavédelem szempontjából sem szabad megfeledkezni jelentőségéről és a tó és az azt körülölelő környezet természeti értékeiről.

 

Jégcsarnok

A zalaegerszegi jégcsarnok a Dunántúlon működő 4 szabvány pályás fedett jégcsarnok egyike, mely 2005. évben nyitotta meg a kapuit. A könnyűszerkezetes, finn technológiával épült létesítmény 1800 m2-es gondozott jégfelülettel várja a sportolni vágyókat, közel 1000 ember befogadására alkalmas. Műkorcsolya és jégtánc oktatás, jégkorong edzések mellett közönségkorcsolyázásra is van lehetőség.

Extrém Pálya

Akinek szenvedélye a görkorcsolya, a gördeszka, a roller, a BMX vagy épp a mountain bike, nem kell a várost járva ugratókat és a trükkökhöz alkalmas helyeket keresni,hanem a Sportcsarnok mögött található  extrém pálya biztosítja gyakorlásához szükséges biztonságos a feltételeket amatőröknek és profiknak egyaránt.

Fesztiválok, rendezvények

 • Egerszeg fesztivál
 • RESTART fesztivál
 • Zalaegerszegi sörfesztivál
 • Országos Vadpörkölt és Borfesztivál
 • Street Food fesztivál
 • Jótékonysági nap az AquaCity-ben
 • Újévi esemény
 • Egyéb városi események
 • Országos Fazekas- és Keramikus Találkozó
 • Egerszegi Advent

Egerszeg Fesztivál

Zala vármegye legnagyobb összművészeti rendezvényét minden évben nyáron rendezik meg. Zenével, képzőművészettel, tánccal, színházzal, gasztronómiával és vizuális művészettel is találkozhat, aki a zalai megyeszékhelyre érkezik.

 

További információ az esemény saját honlapján érhető el: https://www.egerszegfesztival.hu/

Restart Fesztivál

RESTART fesztivál, az ország legnagyobb sportfesztiválja! Ismeretterjesztő előadások, a számtalan sport kipróbálási lehetősége, az egészséges táplálékok kínálata, valamint az esti partik hangulata teszik egyedivé és különlegessé az ország legnagyobb sportfesztiválját.

A rendezvény nívóját jelzi, hogy 15 országos sportverseny helyszínéül is szolgál.

Galéria és videóajánló:

http://restartfesztival.hu/galeria-2019/videok/

https://www.youtube.com/watch?v=shcLBf9fUsM

Sörfesztivál

 

Országos Vadpörkölt és Borfesztivál

A fesztivál céljai: a zalai borvidék bemutatása az ide érkezőknek, a magyar borkultúra sokszínűségének reprezentálása, a zalai erdő és vidék, mint gasztrotéma, a világhírű vadászati értékek megjelenítése, magas színvonalú szórakoztatás. Ideiglenes közösségi terek kialakítása.

https://www.facebook.com/755747151260716/videos/796596037175827

Street Food fesztivál

A Street Food Weekend (utcai ételhétvége) illik a zalaegerszegi dinamikus fesztivál műfajba. A téren hamburgerek, kolbászok, tésztába, lepénybe töltött zöldségek, húsok, palacsinták, fagyik, kézműves sörök, limonádék laktatják jól az arra járókat.

Jótékonysági nap az Aquacity-ben

Minden év augusztusában megrendezésre kerül a jótékonysági főzőverseny, melynek a teljes bevételét, ideértve a belépőket és a főzőcsapatok által értékesített ételekből származó bevételt is jótékony célra ajánlják fel.

Országos Fazekas- és Keramikus Találkozó

A Fazekas Fesztivál a zalai, vasi gölöncséreknek, gyönyörű mesterségüknek állít emléket mai utódaik seregszemléjének megszervezésével. A fesztivál programjai a Gébárti Szabadidő Parkban és a Kézművesek Házában zajlanak.

Egerszegi Advent

Az ország számos nagyvárosaiban és falvaiban egyre népszerűbb az adventi vásár, melyet Zalaegerszegen is megrendeznek minden évben. A Dísz téren faházakban számos árus kínálja portékáikat, melyet a karácsonyi világítás és díszítések tesznek hangulatosabbá.

Újévi esemény

Az év utolsó napjának éjszakáján szilveszteri programok és fesztiválhangulat várja a zalaegerszegi Dísz térre kilátogatókat. Az újév első estéjén pedig a Polgármester köszöntője, újévi beszéde, égi játékkal teremt ünnepi hangulatot.