keresés a weboldalon

Hevesi Sándor színház rekonstrukciója

A tervek szerint megújul a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház épülete 
Hosszú előkészítő munka után kormánydöntés született a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak (https://www.hevesisandorszinhaz.hu/) és a Griff Bábszínháznak (https://griffbabszinhaz.hu/) otthont adó épület teljes felújításáról. Két kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben, az egyik beemelte a felújítást a Modern Városok Program zalaegerszegi szerződésébe, a másik pedig 255 millió forint támogatást biztosított az önkormányzatnak az előkészítésre, az engedélyes és a kiviteli tervek elkészítésére.
A Hevesi Sándor Színház 1983 óta működik a Kosztolányi úti (ma már Ruszt József alapító igazgató nevét viselő téren álló) épületben, amely az ötvenes években a megyei művelődési háznak adott otthont. Utoljára 2000-ben esett át felújításon a ház, ami a nézőteret és a közönséget fogadó tereket érintette. Ekkor lett 400 férőhelyes és páholysorral ellátott a nézőtér. Mivel a két évtizeddel ezelőtti beavatkozás érintetlenül hagyta az üzemi területeket, azok mára korszerűtlenné, elhasználttá váltak, így időszerű lett egy teljes felújítás.
A felújítás nem csak az épületet fogja érinteni, hanem a Ruszt József teret és a színészházat is.
A munka érinteni fogja továbbá a gépészetet, a nyílászárókat, a villamos berendezéseket és vezetékeket, a fény- és hangtechnika cseréjét, a forgószínpad kialakítását, személy és teherliftek beépítését, térfelújítást, színészház felújítást, stb.