keresés a weboldalon

Art mozi felújítása

Az Art mozi felújítási munkálatai is Zalaegerszeg jelenlegi és jövőbeli lakosságának életminőségének javulását támogatják és emellett hozzájárulnak a városi értékek megőrzéséhez. A cél az volt, hogy egy többfunkciós rendezvényterem jöhessen létre. A felújítás mentén szeretnénk minél sokszínűbb és nagyobb rendezvényeket szervezni és befogadni; a különféle ismeretterjesztő előadásoktól kezdve, a koncerteken át egészen a színházi produkciókig.

A munkálatok 2020. őszén fejeződtek be, 159 millió forintos ráfordítással. A pályázat a mozi nagytermének megújítását tette lehetővé, amely Zalaegerszeg jelenleg legnagyobb befogadóképességű terme. Mivel a megváltozott viszonyok és szokások miatt mozifilmek vetítésére ebben a környezetben már több mint 10 éve nem mutatkozik igény, önkormányzatunk a pályázati támogatás révén a termet felújítás és átalakítás révén több más funkció ellátására is alkalmassá tette, tehát közösségi rendezvénytérré vált. A mozi funkciót a régi „kettes terem” tölti be, amely egy korábbi fejlesztéssel már korszerűsödött.
Pozitív irányú változások valósultak meg, ám sok apró, kedves részlet megmaradt. Bővült a színpad, a régi gipsz álmennyezetet elbontották, az új mennyezet szerkezete hőszigetelést kapott, korszerűsödött a fűtési- és villamosrendszer és egyúttal a világítás is. Az új, minimalista stílusú, mennyezetbe süllyesztett lámpatestek kerültek fel a régi lámpabúrák helyére. Ezzel egy sokkal modernebb világítástechnika biztosítja a fényeket. A nézőtérre pedig visszakerültek a régi székek is, persze megtisztítva, felújítva.
A vetítővászon lekerült a színpadról, hiszen ez a terem már nem moziteremként funkcionál a jövőben. A pályázat értelmében egy többfunkciós közösségi- és rendezvénytérré alakult. A háttér itt a kívánalmaknak megfelelően fekete lett, és felkerült egy úgynevezett traverz is a színpad fölé, ahová a nagyobb produkciók fény- és hangtechnikai berendezéseit lehet szakszerűen rögzíteni.
A fejlesztések ellenére megmaradt a nagyterem megszokott hangulata. Továbbra is megmaradtak az oldalfal ívelt mintái, amiknek akusztikai szerepe is volt annak idején, és ez így lesz a jövőben is. A falburkolat színe – mely az alaphangulatért felelős – nem változott, csak egy frissítést kapott. A bordó, narancs és piros árnyalat továbbra is meghatározó.

Link: http://www.artmozizeg.hu/