keresés a weboldalon

Rólunk

Rólunk

Zalaegerszeg városának hosszú távú célja, hogy kiemelkedő természeti adottságaira, a már működő gazdasági szereplőinek képességeire és ambícióira, valamint a városhoz köthető újonnan induló beruházások által tovább erősödő gazdaságra, az itt élő emberek kultúrájára, tudására, Zalaegerszeg fejlődése iránti aktív elkötelezettségre és értékteremtő munkára építve tartósan Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, magas színvonalú életminőséget nyújtó településévé és jövőbeli további potenciális befektetések ideális helyszínévé váljon.

A város ezen okból is kifolyólag kötelezte el magát egy új gazdaságfejlesztési divízió (ZEDD – Zalaegerszegi Gazdaságfejlesztési Divízió) létrehozása mellett, mely Zalaegerszeg MJV Önkormányzatának 100%-os tulajdonában álló Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. gazdasági társaságon belül, 2020.03.16-ai dátummal kezdte meg működését. A divízió létrehozása eredményeképpen a város olyan kapcsolt fejlesztési projektelemek létjogosultságát irányozta elő, amelyek azon túl, hogy a városra és a térségre nézve gazdaságfejlesztési hatással bírnak, az új beruházások hatékony működését is támogatni fogják, a helyi adottságokra koncentrálva.

Összességében tehát a Zalaegerszegi Gazdaságfejlesztési Divízió, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. gazdasági társaságon belüli létrehozott szervezeti egység, melynek egyik legfőbb célja, hogy hatékony együttműködések koordinálásán keresztül, Zalaegerszeg hosszú távú fejlesztési stratégiájának irányvonalait összefogja, koordinálja, felülvizsgálja és kiegészítse. Emellett egyik legfőbb tevékenysége az új befektetői megkeresések támogatása és az induló beruházások segítése.